keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Porkkanalaatikko mannasuurimoihin


Tein porkkanalaatikonkin Vegaaniliiton ohjeella, tosin vähän muunnellen. Jätin muut mausteet paitsi suolan pois, ja laitoin siirapin sijaan sokeria.

"Porkkanalaatikko

1½ kg porkkanaa
4 dl mannasuurimoita
2 tl siirappia
1½ rkl pansuolaa
½ tl valkopippuria
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl muskottia
4 dl kauramaitoa
1 dl porkkanan keitinvettä
korppujauhoja pinnalle

Kuori, paloittele ja keitä porkkanat. Soseuta ne, kun ne ovat kypsiä. Sekoita porkkanasose, mannasuurimot, kauramaito ja mausteet ja kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle reilusti korppujauhoja ja painele pinta kauniiksi esim. haarukalla. Paista 175 asteessa 1½ - 2 tuntia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti